S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Čedalje več turistov iz Nizozemske v Slovenijo tudi z avtovlakom

Z avtovlakom med Koprom in Nizozemsko in nazaj se je v letošnjih dveh mesecih, med 28. junijem in 30. avgustom, v dvajsetih vožnjah, prepeljalo 2492 turistov oziroma 476 več kot v istem času lani, ko je avtovlak začel voziti. Avtovlak je vozil na relaciji Hertogenbosch/Den Bosch-Venlo-Jesenice-Ljubljana-Koper, in sicer je iz Hertogenboscha odpeljal ob petkih in v Koper prispel v soboto dopoldne. Letošnja novost je bila, da so lahko potniki na vlak vstopili tudi v Ljubljani, vendar le, če niso nameravali prepeljati tudi avtomobila.

V Potniškemu prometu smo izjemno zadovoljni z letošnjim skoraj dvajsetodstotnim povečanjem števila prepeljanih potnikov z avtovlakom. Številke pa so višje tudi pri prevozu avtomobilov. Prepeljanih je bilo namreč kar 509 avtomobilov oziroma 113 več kot lani ter 238 motornih koles in 99 koles. »Postavljeni so odlični temelji za sodelovanje v prihodnjih letih, zato se že pogovarjamo o možnosti, da bi avtovlak vozil tudi prihodnje leto, pa tudi leta 2016, kar je še posebno razveseljivo,« je povedal pomočnik direktorja Potniškega prometa Slovenskih železnic Miloš Rovšnik. Projekt avtovlaka med Koprom in Hertogenboschem je plod sodelovanja med agencijo Euro-Express Treincharter in družbo SŽ-Potniški promet, d. o. o.