S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Do nadaljnjega zaprta štajerska avtocesta proti Ljubljani, uporabite vlak

Pristojne ekipe avtocestne družbe – Dars so  že odstranile posledice požara v predoru. Po prvih ocenah strokovne komisije Darsa predvidevajo, da bo predor vsaj nekaj dni zaprt zaradi nujne sanacije, promet pa bo speljan preko obvoznih regionalnih in lokalnih cest.  Tistim, ki vsakodnevno potujejo iz štajerskega konca proti Ljubljani, zaradi omenjenega dogodka in gneče predlagamo, da v jutranjih in popoldanskih konicah uporabljajo vlake iz smeri Murske Sobote in Maribora proti Ljubljani. Potnikom priporočamo tudi rezervacije sedežev na vlakih ICS.  V Potniškem prometu Slovenskih železnic bodo v “prometu” vse razpoložljive prevozne zmogljivosti.  Več o voznih redih vlakov na www.slo-zeleznice.si. Potnikom še priporočamo, da se na železniške postaje odpravijo pravočasno in se tako izognejo morebitni gneči in nepotrebni slabi volji.