S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Godba Slovenskih železnic na tekmovanju prejela zlato plaketo s pohvalo

V soboto in nedeljo, 23. in 24. maja, je v Mariboru potekalo 35. tekmovanje slovenskih godb v koncertni – najvišji – težavnostni stopnji.
Godba Slovenskih železnic Zidani Most, ki so jo ustanovili železničarji leta 1902 v Zidanem Mostu, je na tekmovanju ponovno odlično nastopila.

Godba SŽ na odru Unionske dvorane v Mariboru

V koncertni težavnostni stopnji so za izvajanje skladb prejeli zlato plaketo s pohvalo za 92,04 odstotka doseženih točk.

Zlata plaketa s pohvalo

Godba SŽ svojo kakovost dokazuje na številnih koncertih ter domačih in mednarodnih tekmovanjih. Na tokratnem tekmovanju Zveze slovenskih godb so se predstavili s štirimi skladbami, uvodno skladbo Montana fanfare, dvema obveznima skladbama Bil je mož od foha (Milko Lazar) in Divertimento (Oliver Waespi), odličen nastop pa so končali s skladbo Hannibal (Mario Bürki).

Med tekmovalnim koncertom

Godbenice in godbenike Slovenskih železnic Zidani Most povezuje velika ljubezen do glasbe, pripadnost železnici ter iskreno prijateljstvo. To pa so temelji, na katerih – z veliko truda in discipline – gradijo svoje uspehe in zgledno vzdržujejo dolgoletno tradicijo železničarske godbe.

Skupinska fotografija pred dvorano v Mariboru