S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Kljub napadom v Bruslju promet iz Slovenije v Avstrijo in v Nemčijo ni oviran

Kljub terorističnim, bombnim napadov v Bruslju, železniški potniški promet iz Slovenije proti Avstriji in naprej proti Nemčiji poteka po veljavnem voznem redu, brez ovir. Precej drugače pa je v Belgiji in Nemčiji  – podatki o voznih redih in odpovedih posameznih vlakov – http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query2.exe/en?ld=15040&country=GBR&seqnr=1&ident=h0.02099840.1458654048&rt=1&OK#focus, kjer prihaja do odpovedi potniških vlakov v in iz Bruslja.  Ker med  Slovenijo in Belgijo ni direktne železniške povezave, morajo potniki, če želijo iz Bruslja pripotovati v Ljubljano, večkrat prestopiti.  Najbolj primerna pot je, da se potnik iz  Bruslja zapelje  v Frankfurt, kjer nadaljuje pot z  jutranjim (8.22) direktnim vlakom proti Sloveniji (Ljubljana). Cena enosmerne vozovnice za 2.razred vlaka je po ponudbi Smart (najugodnejša ponudba) 49 evrov.

Za jutri pristojne belgijske oblasti napovedujejo vnovično vzpostavitev redne železniške povezave na relaciji Köln – Bruselj – Pariz. Vsem tistim, ki bi jutri radi potovali v Bruselj svetujemo, naj se z vlakom zapeljejo do Frankfurta in naprej s hitrimi vlaki do Bruslja, ali pa naj uporabijo možnost kombiniranega prevoza letalo+vlak.  iz Ljubljane do Frankfurta ali Pariza z letalom, naprej do Bruslja pa s hitrimi  vlaki THALYS. Več podatkov je na voljo na povezavi – https://www.thalys.com,  vozovnice za vlake lahko kupijo tudi na mednarodnih potniških blagajnah in v Infocentrih v Kopru, Ljubljani, Celju in Mariboru.  Potnikom, ki želijo iz Bruslja odpotovati  v Ljubljano ali obratno svetujemo, naj dosledno upoštevajo vsa navodila pristojnih belgijskih varnostnih organov pri pregledu dokumentov in prtljage.