S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Kurenti železničarjem zaželeli dobro in uspešno leto

Kurenti, ena izmed najbolj prepoznavnih slovenskih etnoloških mask, so po ledenem začetku meseca obiskali Slovenske železnice na Kolodvorski ulici v Ljubljani. Petindvajset kurentov iz Destrnika in Spodnje Korene je privabljalo pomlad ter z zvonjenjem iz železnic odganjalo zimo in zle duhove.

undefined

Kurente sta v imenu Slovenskih železnic sprejela člana poslovodstva SŽ, Jelka Šinkovec Funduk in Albert Pavlič. Skupaj so nazdravili pomladi in dobri letini ter si zaželeli čim bolj uspešno leto.

undefined