S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Najmlajše na glavni ljubljanski železniški postaji razveselili Božiček in pravljične vile

V najbolj prazničnem času leta, decembra, ko se za trenutek čas tudi ustavi in si zaželimo obilo lepega, je vsakomur dovoljeno zaživeti pravljični čas. Božiček v družbi pravljičnih vil je nekoliko pohitel in na glavni železniški postaji v Ljubljani razveselil najmlajše.
Okrog petdeset malčkov iz ljubljanskih vrtcev je navdušeno prisluhnilo Božičku in pravljičnim vilam, ki so jih tudi pogostile in razveselile z darili. Slovenske železnice – Potniški promet že vse od leta 2005 sodelujemo z organizatorji prireditve Pravljična dežela v Celju.

Pravljični vlaki v Celje

Decembra z vlaki z vseh koncev Slovenije že skoraj tradicionalno pripeljemo številne malčke in tiste malo starejše v Celje, da prazničnem času doživijo Pravljično deželo. Od 12. do 31. decembra bo v Celje zapeljalo kar dvajset pravljičnih vlakov.
Pravljična dežela bo odprla svoja vrata v petek, 12. decembra, ob 17. uri.

V središču knežjega mesta bodo pravljične vile Pravljične dežele gostile številne glasbene goste in različne pravljične junake. Na najmlajše pa čakajo tudi številne pravljične skrivnosti, presenečenja, pravljično rajanje, vilinski ples in še marsikaj zanimivega.

Več o Pravljičnih vlakih si lahko preberete tudi na povezavi Pravljični vlaki