S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Pred potepom s kolesom, nujno preveriti razpoložljivost vlakov za prevoz koles

Vsem kolesarjem priporočamo, da se na potniških blagajnah pred nakupom vozovnice za vlak, prepričajo o zasedenosti vlaka oziroma razpoložjivosti mest za prevoz svojih (spremljanih) koles.

Ker je poletni čas tudi čas množičnega kolesarjenja PRIPOROČAMO, naj se vsak posameznik pred potovanjem že na spletni strani www.slo-zeleznice.si seznani z možnostmi prevoza svojega kolesa… Od zasedenosti posameznega vlaka je namreč odvisno ali bo mogoče prepeljati kolo do želene lokacije.

 

Kolesarji-popotniki se morajo, v izogib morebitnim neljubim dogodkom, ko ni dovolj razpoložljivih mest za prevoz kolesa in ostanejo brez prevoza, prepričati o dejanskih možnostih prevoza svojih koles na vlakih. Kolo lahko »prevažajo« z vlakom le, če je na voljo dovolj razpoložljivega prostora, kar ugotavlja osebje posameznega vlaka. Zato vsem kolesarjem tudi priporočamo, da se že na potniških blagajnah pred nakupom vozovnice za vlak, prepričajo o zasedenosti vlaka oziroma razpoložjivosti mest za prevoz svojih (spremljanih) koles. Vsem kolesarjem pa še priporočamo, da uporabljajo manj zasedene vlake.

Skupine več kot deset potnikov s kolesi morajo potovanje napovedati (prijaviti) vsaj 8 delovnih dni pred dnevom potovanja.

 

Potovanja skupin in organizirana potovanja znotraj Slovenije:

Telefon: 01 29 12 542

Potovanja skupin v posebnih vagonih ali s posebnimi vlaki v tujino in iz tujine:

Telefon: 01 29 12 571