S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.



Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Predsednik vlade dr. Miro Cerar ter ministra Gašperšič in Počivalšek z vlakom med Divačo in Koprom

Danes zjutraj smo z vlakom iz Divače do Kopra peljali visoko državno delegacijo, ki so jo sestavljali predsednik vlade dr. Miro Cerar, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter minister za infrastrukturo Peter Gašperšič. Generalni direktor Dušan Mes jih je sprejel in pospremil na vožnji s tovornim vlakom.

Zaposleni na Slovenskih železnicah so gostom predstavili delovne procese na progi, ki je ena od najbolj obremenjenih prog v Sloveniji, ter jim razložili kako se Slovenske železnice spoprijemajo z izzivi sodobne logistike.

Predsednik vlade, ministra in gostitelj, generalni direktor Slovenskih železnic, so iz tovornega vlaka po dobri uri vožnje izstopili na tovorni postaji Koper, kjer smo zanje pripravili ogled sodobnega centra za vodenje prometa. Tovorna postaja Koper je ena izmed najpomembnejših logističnih stičišč na slovenskem železniškem omrežju.

Gostje so bili nadvse navdušeni nad vožnjo z vlakom med Divačo in Koprom ter predstavitvijo, ki smo jo zanje pripravili. V dobri uri vožnje so lahko iz lokomotive vlaka, težkega 1400 ton, neposredno spremljali delo, ki ga zaposleni na Slovenskih železnicah opravljajo vsak dan, vse dni v letu.