S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Razstava »Ko železna pride cesta« od danes v Ljubljani

Iz Celja se je danes na plato glavne železniške postaje v Ljubljani preselila razstava Ko železna pride cesta. Posvečena je 170-letnici prihoda prvega vlaka v Celje. Razstava osvetljuje graditev južne železnice do Celja in njen takratni pomen za urbanistični ter gospodarski razvoj mesta in regije.  Razstavo so pripravili v Pokrajinskem muzeju iz Celja, njen avtor  je mag. Damir Žerič. Na glavni železniški postaji v Ljubljani bo razstava predvidoma na ogled do oktobra, ko se bo preselila v avstrijsko prestolnico Dunaj.