S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

VABIMO VAS NA MEDNARODNI MUZEJSKI DAN, v nedeljo, 18. maja

Železniški muzej Slovenskih železnic in Društvo ljubiteljev železnic Železna cesta vabita na MEDNARODNI MUZEJSKI DAN, v nedeljo, 18. maja od 10. do 18. ure, v Železniški muzeju SŽ na Parmovi 35 v Ljubljani.

undefined

Za vse obiskovalce muzej pripravlja vodene oglede razstave ob 11., 14. in 16. uri.
Obiskovalci si bodo lahko med drugim ogledali modulno maketo v merilu HO (1:87) in se popeljali s parno lokomotivo po vrtni železnici 7,25 cole (184mm).

Vabljeni so tudi na vožnjo s pravo ozkotirno parno lokomotivo serije 71 in z muzejsko motorno drezino. Predstavili bomo tudi modelno vrtno železnico LGB (merilo 1:22).

Vstop na prireditev je prost!