S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Vlaki proti Primorski v poletnih mesecih…

Zaradi okrepljenih del za dokončno sanacijo primorske proge na odseku med Borovnico in Logatcem, bodo od 20.junija, do predvidoma konca avgusta, na železniški progi Ljubljana – Sežana / Koper vozili samo nekateri potniški vlaki. Tako bodo vozili vlaki med Ljubljano in Reko (št: 480, 481, 482, 483), od 25. junija pa tudi par kopalnih vlakov med Mariborom in Koprom (št: 1605 – 1604). Tudi vlakovne povezave med Mariborom / Ljubljano in Puljem bodo od 25. junija naprej “organizirane” kot je objavljeno v veljavnem voznem redu – tukaj.


Za vse ostale vlake proti Primorski pa bo v omenjenih mesecih organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Načrtujemo, da se bo po okrepljenih obnovitvenih delih na železniški infrastrukturi v poletnih mesecih, jeseni ponudba potniških prevozov Slovenskih železnic na omenjeni relaciji proti Primorski in obali normalizirala v celoti oziroma vrnila na tire oziroma vlake.


Od 20.junija do nadaljnega bo torej tudi za vlake št: 2657, 2623, 2606 in 2608 na progi Sežana – Ljubljana – Sežana ter vlaka št: 508 in 2752, Koper – Ljubljana – Koper, organiziran nadomestni železniški avtobusni prevoz. Potnikom se opravičujemo za vse težave in zahvaljujemo za razumevanje.