S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu.
Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo za razumevanje! Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z brezplačno vozovnico Interrail – DiscoverEU

Pobuda poimenovana DiscoverEU (OdkrijEU) je namenjena osemnajstletnim Evropejcem in je usmerjena k povezovanju mladih z evropsko identiteto in osrednjimi vrednotami EU prek potovalnih izkušenj. V ta namen Evropska komisija in Evropski parlament tudi letos organizirata projekt s katerim želijo privabiti okoli 15.000 mladih popotnikov. Lani je bilo srečnežev, ki so prejeli brezplačno Interrail vozovnico z veljavnostjo do enega meseca za potovanja z vlakom po EU 14.536, od tega tudi 58 Slovencev. Letos naj bi po zagotovilih Evropske komisije izbrali še več kandidatov, skupno čez dvajset tisoč.

Prijave so se odprle 7. novembra, zaprle pa se bodo 28. novembra ob 12.00.

Edini pogoj za prijavo je, da si rojen v letu 2001 in da imaš državljanstvo ene od članic EU. Prijave so možne tako posamezno kot v skupinah do 5 oseb, pri čemer morajo vsi ustrezati pogoju glede starosti ter državljanstva.

Projekt financira Evropska Unija, več o njem in možnost prijave pa najdete na povezavi – prijave.

Koriščenje brezplačne vozovnice

Srečni izbranci bodo lahko med 1. aprilom in 31. oktobrom 2020 brezplačno z vlaki (izjemoma tudi z avtobusi ali letali) od enega do trideset dni odkrivali Evropo in njene znamenitosti in lepote.

Ne izpolnjujete pogojev?

Nič hudega! Svoje potovanje lahko načrtujete že sedaj ob številnih ugodnih ponudbah.