S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z vlakom v Istro

S podpisom sporazuma (včeraj v Pazinu) o sodelovanju, v SŽ – Potniški promet obračamo nov list pri ponujanju železniških prevozov v Istro. Podpis sporazuma s štirimi istrskimi občinami (Buzet, Pazin, Vodnjan in Pulj) pomeni začetek novih turističnih povezav v hrvaško Istro še pred letošnjo poletno sezono in hkrati začetek dolgoročnega in plodnega sodelovanja s partnerji s tega območja. »Za nas je to izjemno pomemben dogodek, ki na široko odpira vrata našim vlakom v Istro, ob tem pa pomembno prispeva tudi k večji prepoznavnosti Slovenskih železnic,« je ob podpisu sporazuma povedal direktor SŽ – Potniški promet mag. Boštjan Koren. » Istra kot turistična destinacija je izjemno pomembna in priljubljena med turisti, obiskovalci in gosti iz različnih koncev Evrope, s podpisom sporazuma o sodelovanju pa se odpirajo nove možnosti in priložnosti, za istrski turistični biser ,« je še opozoril prvi mož SŽ – Potniški promet Boštjan Koren.


V SŽ – Potniški promet bomo kot ponudniki železniških storitev v notranjem in mednarodnem čezmejnem potniškemu prometu poskrbeli za kar najboljšo ponudbo prevozov med Ljubljano in istrskimi destinacijam i – od Buzeta, preko Pazina in Vodnjana do Pulja. Skupaj s partnerji – občinami s tega področja si želimo v Istro, na okolju prijazen način – z vlakom, pripeljati kar največ gostov (turistov). V preteklem letu (2014) smo v Istro pripeljali že več kot šest tisoč gostov.


S projektom Istra bo družba SŽ – Potniški promet gostom oziroma turistom ( mladim, družinam, seniorjem..) skupaj z istrskimi občinami, ponudila najbolj atraktivne in zanimive turistične vsebine-produkte od kulturnih, zabavnih, športnih in ne nazadnje kulinaričnih, ki jih ponuja istrski polotok.