S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Za jutri napovedana stavka na francoskih železnicah

Za sredo, 9. marca, je napovedna stavka na francoskih železnicah, so sporočili iz  nacionalne družbe francoskih železnic – SNCF,  ki upravlja železniški promet v Franciji.  Po zagotovilih pristojnih pa stavka ne bo vplivala na vožnje mednarodnih hitrih vlakov Thalys   na relaciji Pariz-Nord – Bruxelles – Aachen – Köln – Essen, hitrih vlakov ICE/TGV  na relaciji Frankfurt / Main – Pariz, (München) Stuttgart – Pariz in Frankfurt / M – Lyon – Marseille, ter nočnih vlakov 453/452 na relaciji Pariz Est – Moskva – Paris East. Potniki pa zaradi stavke lahko pričakujejo zamude in težave v notranjem prometu, so še sporočili  iz nacionalne družbe francoskih železnic – SNCF.  Več informacij o voznih redih vlakov je na voljo na povezavah – www.bahn.de/blitz/view/fernverkehr/uebersicht.shtml in www.thalys.com.