S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaradi velikega števila beguncev danes dopoldne oviran železniški potniški promet

V širšo okolico Dobove je v preteklih urah prispelo okoli 10 tisoč migrantov. Slovenske železnice bomo po dogovoru z generalnim operativnim štabom Policije, ki koordinira odziv Slovenije na migracije, prevoze beguncev organizirali z več vlaki. 

Zaradi tega bo oviran promet iz Zasavja in Posavja, nekatere redne vlake pa bomo morali tudi odpovedati.

Danes tako iz Dobove nista odpeljala vlaka št :314 in 410, ki iz Dobove odpeljeta ob 5.38 in 5.45.

Na Slovenskih železnicah se trudimo, da bi bil notranji promet po državi čim manj oviran. Zaradi odpovedi vlakov lahko na več relacijah pričakujemo gnečo na vlakih.

O spremembah bomo sproti obveščali na naši spletni strani, več natančnih informacij pa bo znanih v prihodnjih urah.

Potniki pa se lahko o morebitnih odpovedih vlakov ali spremenjenem voznem redu pozanimajo na železniških postajah, info centrih po Sloveniji ter na spletni strani Slovenskih železnic!

Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.