S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Železniški potniški promet med Belgijo (Bruselj) in sosednjimi državami se normalizira

Odprte so že nekatere železniške postaje v Bruslju, na vseh postajah, še zlasti pa tistih, kjer poteka mednarodni promet, pristojne belgijske varnostne službe dosledno izvajajo poostren pregled osebnih dokumentov in prtljage. Po veljavnem voznem redu danes spet vozijo hitri vlaki med Frankfurtom,Kölnom in Brusljem (postanek tudi na frankfurtskem letališču) ter med  Kölnom in Brusljem. V Bruselj (tudi obratno) je iz Slovenije mogoče potovati z vlakom do Frankfurta in naprej s hitrimi vlaki do Bruslja ali pa s kombiniranim prevozom letalo+vlak.  Z letalom iz Ljubljane do Frankfurta ali Amsterdama, naprej do Bruslja pa s hitrimi  vlaki THALYS. Potnikom priporočamo naj upoštevajo navodila varnostnih služb, osebno prtljago pa naj ne puščajo brez nadzora. Vozovnice za vlake lahko kupijo tudi na mednarodnih potniških blagajnah in v Infocentrih v Kopru, Ljubljani, Celju in Mariboru. Mednarodni potniški promet iz Slovenije proti  Avstriji in Nemčiji poteka po veljavnem voznem redu!