Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nakup na obroke

Vozovnice za vožnje z vlakom lahko enostavno kupite tudi na obroke. Nakup na obroke omogočamo na vseh večjih železniških postajah (celoten seznam spodaj), opravite pa ga lahko vsi imetniki kreditnih ali debetnih kartic, ki omogočajo obročno odplačevanje.

S katerimi plačilnimi karticami je mogoče obročno plačevanje?

Svetujemo vam, da se pred želenim nakupom vozovnic na obroke o ponudbi vaše banke pozanimate pri vaši banki in nakup na obroke uredite neposredno na naših prodajnih mestih. Pogoje obročnega plačevanje s karticami, določa vsaka banka posebej. Nekaj primerov kartic, s katerimi lahko komitenti različnih bank plačujete na obroke*:

Banka Kartica
Abanka d.d. Visa Electron
Addiko Bank d.d. Obročna Mastercard
Banka Intesa Sanpaolo, d.d. Activa Mastercard
Banka Sparkasse d.d Diners Club Sparkasse
Delavska hranilnica d.d, Ljubljana Mastercard
Hranilnica Lon d.d, Kranj Diners Club LON
Nova Kreditna banka Maribor, d.d., Maribor Mastercard, Visa
Nova Ljubljanska banka d.d. Ljubljana Mastercard, Zlati Mastercard, Visa, Karanta
Sberbank banka d.d. [email protected] Mastercard
SKB banka d. d., Ljubljana Mastercard, Visa
UniCredit Banka Slovenija d.d. Mastercard

*Seznam bank in kartic je informativne narave. Za možnost obročnega plačevanja s posamezno kartico se pozanimajte pri banki izdajateljici.

Možnosti obročnega plačevanja za komitente NLB banke?

Obročno plačevanje je mogoče s karticami MasterCard, Visa in Karanta, katerih izdajateljica je NLB. Pri nakupu na obroke je potrebno poleg vrednosti vozovnice plačati manipulativne stroške oziroma nadomestilo. Višina nadomestila je v skladu s tarifo NLB. Za nakup je možno obročno plačilo do največ 5 obrokov v skupni vrednosti najmanj 60€.

Obročno plačevanje je možno na 45 postajah in sicer:

Brežice, Krško, Sevnica, Zidani Most, Hrastnik, Trbovlje, Zagorje, Litija, Ljubljana, Škofja Loka, Kranj, Radovljica, Lesce Bled, Jesenice, Domžale, Jarše Mengeš, Kamnik, Rimske Toplice, Laško, Celje, Šentjur, Poljčane, Pragersko, Rače, Maribor,Velenje, Vuhred, Vuzenica, Ptuj, Ormož, Ljutomer mesto, Murska Sobota, Borovnica, Postojna, Pivka, Sežana, Divača, Koper, Nova Gorica, Grosuplje, Ivančna Gorica, Trebnje, Novo mesto, Črnomelj.

Podrobnejše informacije lahko dobite:

  • v Infocentrih v Kopru, Ljubljani, Celju in Mariboru,
  • na železniških postajah,
  • na brezplačni tel. št. 080 81 11