Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Izredno obvestilo: zaradi tehničnih težav nadomestni prevoz za vlaka št: 4221 in 4208 med Novo Gorico in Sežano (9. september)

(Obvestilo; 8.9.2020 ob 22:49)

Zaradi tehničnih težav bo 9. septembra organiziran nadomestni prevoz za vlak št: 4221, ki vozi med Novo Gorico in Sežano, z odhodom iz Nove Gorice ob 4.55 ter vlak št: 4208, ki vozi med Sežano in Novo Gorico, z odhodom iz Sežane ob 6.26.

Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.