Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Spremembi voznih redov mednarodnih vlakov

OBVESTILO
S 5. oktobrom se ukinja direktni nočni vlak med Ljubljano in Münchnom 498/499 (zaradi nadgradnje Karavanškega predora, ki bo predvidoma končana septembra prihodnje leto). Med Ljubljano in Beljakom(Villachom) iz istega razloga že od 7. septembra vozijo nadomestni avtobusi namesto drugih mednarodnih vlakov. S 5. oktobrom se spreminja tudi prevozna pot dosedanjega mednarodnega vlaka 414/415 med Ljubljano in Zürichom. Vlak bo po novem vozil po prevozni poti Dobova (vlak pripelje iz Zagreba), Sevnica, Celje, Pragersko, Maribor, Gradec in naprej proti Zürichu. Potnik, ki želi potovati v Zürich, se mora iz drugih delov Slovenije pripeljati do ene od zgoraj navedenih železniških postaj, kjer ustavlja omenjeni mednarodni vlak.