Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Izredno obvestilo: zamuda vlaka na relaciji Nova Gorica – Sežana (20. oktober)

(Obvestilo; 20.10.2020 ob 16:55)

Zaradi tehničnih težav, na relaciji Nova Gorica – Sežana – Nova Gorica, vozita vlaka št. 4207 in 4216 z zamudo. Vlak št. 4207, ki vozi na relaciji Nova Gorica – Sežana, z rednim prihodom v Sežano ob 16:32, bo vozil s predvidoma 60 minutno zamudo. Vlak št. 4216, ki vozi na relaciji Sežana – Nova Gorica, z rednim prihodom v Novo Gorico ob 17:33, bo vozil s predvidoma 30 minutno zamudo.

Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.