Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

10. in 11. julija bodo redna vzdrževalna dela na odseku proge med Brezovico in Preserjem

(Obvestilo; 29. 6. 2021 ob 9:59)

Zaradi rednih vzdrževalnih del na železniški progi med Brezovico in Preserjem bodo 10. julija, med 9.30 in 11.00, potniki na postajališču Notranje Gorice vstopali/izstopali na/iz vlak/a na peronu ob progi L50. 11. julija, med 8.00 in 13.00, pa bodo potniki na postajališču Notranje Gorice vstopali/izstopali na/iz vlak/a na peronu ob progi D50.
Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.