Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaradi del je napovedan kasnejši odhod vlaka EC 212 iz Zagreba (do 26. 9. 2021)

Po obvestilu hrvaških železnic se bo zaradi gradbenih del na progi Savski Marof—Zagreb Glavni Kolodvor, v obdobju od 6. do 26. 9. 2021, promet vlakov med postajami Zagreb Zapadni kolodvor–Podsused TV—Zaprešič–Savski Marof  odvijal po enem voznem tiru. Kasnejši odhod vlaka EC 212 iz Zagreba, ki je zaradi del že napovedan za obdobje od 16. 8. do 5. 9. 2021, se tako podaljša do 26. 9. 2021.

Mednarodni vlak EC 212 tako odpelje iz postaje Zagreb Glavni Kolodvor ob 7.25 namesto ob 7.00, in na relaciji Zagreb Glavni kolodvor—Dobova vozi v sestavi vlaka EC 158/EC 212. V Dobovi se vlaka razdelita: vlak EC 212 nadaljuje vožnjo na relaciji Dobova – Zidani Most – Ljubljana – Beljak – München – Frankfurt; vlak EC 158 pa odpelje proti Celju, Mariboru, Gradcu in Dunaju.

Prosimo vas, da upoštevate spremembe pri načrtovanju svojega potovanja. Opravičujemo se in prosimo za razumevanje.