Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaradi del je napovedan kasnejši odhod vlaka EC 212 iz Zagreba (do 26. 9. 2021)

Po obvestilu hrvaških železnic se bo zaradi gradbenih del na progi Savski Marof—Zagreb Glavni Kolodvor, v obdobju od 6. do 26. 9. 2021, promet vlakov med postajami Zagreb Zapadni kolodvor–Podsused TV—Zaprešič–Savski Marof  odvijal po enem voznem tiru. Kasnejši odhod vlaka EC 212 iz Zagreba, ki je zaradi del že napovedan za obdobje od 16. 8. do 5. 9. 2021, se tako podaljša do 26. 9. 2021.

Mednarodni vlak EC 212 tako odpelje iz postaje Zagreb Glavni Kolodvor ob 7.25 namesto ob 7.00, in na relaciji Zagreb Glavni kolodvor—Dobova vozi v sestavi vlaka EC 158/EC 212. V Dobovi se vlaka razdelita: vlak EC 212 nadaljuje vožnjo na relaciji Dobova – Zidani Most – Ljubljana – Beljak – München – Frankfurt; vlak EC 158 pa odpelje proti Celju, Mariboru, Gradcu in Dunaju.

Prosimo vas, da upoštevate spremembe pri načrtovanju svojega potovanja. Opravičujemo se in prosimo za razumevanje.