Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Proga Medvode – Ljubljana je ponovno odprta za promet

(Obvestilo; 30.11.2021 ob 9:35)

Proga Medvode – Ljubljana je po izrednem dogodku ponovno odprta za promet; vlaki ponovno vozijo. Za krajši čas so še možne krajše zamude.

Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.

 

 

(Obvestilo; 30.11.2021 ob 6:40)

Zaradi izrednega dogodka bodo namesto vlakov, ki vozijo na relaciji Medvode – Ljubljana in nazaj do nadaljnjega vozili nadomestni avtobusni prevozi.

Na omenjenih avtobusih ni mogoč prevoz oseb na električnih invalidskih vozičkih. Prav tako ni mogoč prevoz koles in živali. Pri izvajanju nadomestnih prevozov lahko prihaja do zamud, kar prosimo upoštevajte pri načrtovanju svojega potovanja.

Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.