Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Otroci

Potovanje z otroki v Sloveniji

Potovanje z vlakom je lahko poučno in zabavno. Otroci do 6. leta potujejo brezplačno, od 6. do 12. leta pa po polovični ceni.

Otroci do 6. leta starosti potujejo brezplačno, če zanje ne zahtevate posebnega sedeža, vendar morajo vseeno imeti vozovnico. Slednjo prejmete na potniški blagajni.

Otroci od 6. do 12. leta starosti, pa tudi mlajši otroci do 6. leta starosti, za katere se zahteva sedež (skupine vzgojno-varstvenih zavodov) imajo 50-odstotni popust za 1. in 2. razred vseh vlakov v Sloveniji.

Skupinska potovanja otrok

Pogoje za potovanja skupin otrok (skupine vzgojno-varstvenih zavodov) od 1. do 12. leta starosti si oglejte na povezavi Skupine.

Potovanja z otroki v tujino

Z otroki se lahko odpravite tudi na potovanje v tujino. Otroci lahko potujejo s 50 do 75-odstotnim popustom ali celo brezplačno. Podrobnejše informacije lahko najdete na povezavi Popust za otroke.