Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Otroci

Potovanje z otroki v Sloveniji

Potovanje z vlakom je lahko poučno in zabavno. Otroci do 6. leta potujejo brezplačno, od 6. do 12. leta pa po polovični ceni.

Otroci do 6. leta starosti potujejo brezplačno, če zanje ne zahtevate posebnega sedeža, vendar morajo vseeno imeti vozovnico. Slednjo prejmete na potniški blagajni.

Otroci od 6. do 12. leta starosti, pa tudi mlajši otroci do 6. leta starosti, za katere se zahteva sedež (skupine vzgojno-varstvenih zavodov) imajo 50-odstotni popust za 1. in 2. razred vseh vlakov v Sloveniji.

Skupinska potovanja otrok

Pogoje za potovanja skupin otrok (skupine vzgojno-varstvenih zavodov) od 1. do 12. leta starosti si oglejte na povezavi Skupine.

Potovanja z otroki v tujino

Z otroki se lahko odpravite tudi na potovanje v tujino. Otroci lahko potujejo s 50 do 75-odstotnim popustom ali celo brezplačno. Podrobnejše informacije lahko najdete na povezavi Popust za otroke.