Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Od 1. do 31. marca z Interrailom po Evropi 20 – odstotkov ceneje

Zgrabite priložnost! Odkrijte 33 evropskih držav s klasičnim Global Passom ali pa izberite enega od 27 One Country Passa in izkoristite številne ugodnosti in popuste, ki vam jih prinaša mednarodna vozovnica za vlak – Interrail. V času od 01.03. do 31.03.2021,  Interrail  ponuja 20 – odstotkov nižje (promocijske) cene vozovnic v mednarodnem prometu. Znižane cene vozovnic veljajo za vse vrste vozovnic Interrail (Global in One country pass). Interrail je skupna ponudba evropskih železnic in velja za potovanje v 30 državah. Bi si radi prvič ogledali znamenite evropske prestolnice? Če vam raziskovanje novega z vodičem ne dišijo, saj svojo pot raje načrtujete spontano? Ali bi morda radi prihranili pri nočitvah v hotelih, povezavah z ladjami, trajekti in avtobusi ali ceneje obiskali muzeje?  Interrail je zares prava izbira! Vozovnico lahko kupite 11 mesecev pred potovanjem (kupite danes, potujete pa lahko v roku 11 mesecev).  Potujte udobno in hitro, ne da bi pri tem onesnaževali okolje – obnašajmo se trajnostno.