Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaradi prenove predora Golovec v Novo mesto in Kočevje 50 – odstotkov ceneje

Izkoristite 50 – odstotni popust za nakup enosmernih in povratnih vozovnic na relaciji Ljubljana – Novo mesto in Ljubljana – Kočevje.

Kdaj? Od 15. marca do 22. maja 2021! Vzhodna cev predora Golovec (Ljubljana) bo zaprta.

Na podlagi dogovora  med SŽ – Potniški promet in Družbo za avtoceste RS – DARS imajo potniki Slovenskih železnic 50-odstotni popust za nakup enosmernih in povratnih vozovnic na relaciji Ljubljana–Novo mesto in Ljubljana–Kočevje. Popust velja za vožnje od postaj Ljubljana, Ljubljana Vodmat ali Ljubljana Rakovnik do katerekoli postaje na omenjenih relacijah ter obratno.

Vozovnice kupite na prodajnih mestih Slovenskih železnic (na postajah). Po spletu oziroma v mobilni aplikaciji vozovnic s popustom ni mogoče kupiti!

Vozni red vlakov najdete iskalniku voznega reda.

Dodatne informacije dobite:

  • v infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na železniških postajah,
  • na brezplačni telefonski številki: 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].