Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaradi prenove predora Golovec v Novo mesto in Kočevje 50 – odstotkov ceneje

Izkoristite 50 – odstotni popust za nakup enosmernih in povratnih vozovnic na relaciji Ljubljana – Novo mesto in Ljubljana – Kočevje.

Kdaj? Od 15. marca do 22. maja 2021! Vzhodna cev predora Golovec (Ljubljana) bo zaprta.

Na podlagi dogovora  med SŽ – Potniški promet in Družbo za avtoceste RS – DARS imajo potniki Slovenskih železnic 50-odstotni popust za nakup enosmernih in povratnih vozovnic na relaciji Ljubljana–Novo mesto in Ljubljana–Kočevje. Popust velja za vožnje od postaj Ljubljana, Ljubljana Vodmat ali Ljubljana Rakovnik do katerekoli postaje na omenjenih relacijah ter obratno.

Vozovnice kupite na prodajnih mestih Slovenskih železnic (na postajah). Po spletu oziroma v mobilni aplikaciji vozovnic s popustom ni mogoče kupiti!

Vozni red vlakov najdete iskalniku voznega reda.

Dodatne informacije dobite:

  • v infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na železniških postajah,
  • na brezplačni telefonski številki: 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].