Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zimska avantura na Voglu

Za ljubitelje smučanja in deskanja na naravnem snegu, ki se boste do Bohinjske Bistrice pripeljali z vlakom, smo pripravili zanimiv in ugoden paket, ki bo navdušil še tako zahtevnega turista oziroma smučarja in deskarja.

Smučarski paket

Smučarski paket vključuje:

  • povratno vozovnico za vlak iz vseh postaj na progi med Ljubljano in Bohinjsko Bistrico in med Sežano in Bohinjsko Bistrico,
  • dnevno smučarsko vozovnico za smučišče Vogel,
  • prevoz s ski busom iz Bohinjske Bistrice do spodnje postaje Žičnice Vogel in nazaj in
  • kosilo »Lačni smučar« v restavraciji Viharnik na Voglu. Kosilo vsebuje enolončnico po izbiri (jota, ričet ali golaževa juha) in jabolčni zavitek.

*Za redne avtobusne linijske prevoze po Bohinju ponudba ne velja.

Ob nakupu paketa poleg potrdila o nakupu paketa prejmete brezplačno povratno vozovnico za vlak do Bohinjske Bistrice, voucher za prevoz s SKI Busom, voucher za prevzem smučarske vozovnice in prevoz z nihalko na Vogel in vaucher za brezplačno kosilo.

Cena smučarskega paketa

Cena celotnega smučarskega paketa znaša:

44 evrov za odrasle,

25 evrov za otroke (od 6. do 14. leta),

BREZPLAČNO – otroci do 6. leta v spremstvu staršev.

Prodajna mesta smučarskega paketa

Paket lahko kupite na potniških blagajnah in pri osebju za spremljavo vlaka v vlaku.

Vozni redi:

Vozne rede vlakov, si lahko ogledate v iskalniku voznega reda.

Več informacij:

  Več o snežnih razmerah na – www.vogel.si.