Prekmurje

Prekmurje je pokrajina, kjer si preteklost in sedanjost segata v roke. Odkrijte stare obrti, doživite žganje »črnih« lončenih izdelkov, oglejte si pokrajinski muzej in še in še.

Zakaj v Mursko Soboto?

Murska Sobota je največje mesto v Prekmurju in v svoji panonski zgradbi skriva nešteto privlačnih kotičkov. Nekatere od teh boste spoznali ob sprehodu skozi prekmursko prestolnico skupaj z vodnikom.

Program

  • Z vlakom do Murske Sobote in nazaj,
  • ogled pokrajinskega muzeja (v grajskem poslopju),
  • kosilo,
  • odkrivanje starih obrti,
  • ogled žganja »črnih« lončenih izdelkov,
  • ogled golobice.

Z zgodovino, razvojem in posebnostmi pokrajine vas bodo podrobneje spoznali v Pokrajinskem muzeju, ki je v grajskem poslopju. Stalna razstava pripoveduje zgodbo o življenju v pokrajini ob Muri od prazgodovine pa vse do današnjih dni.

Po ogledu stalne razstave sledi kosilo, po katerem se boste odpeljali na odkrivanje starih obrti, ki še zmeraj živijo v pokrajini ob Muri. Najprej boste izvedeli, kaj so to »doužnjeki«. Spoznali boste tudi, kako se v stari kopasti peči žgejo »črni« lončeni izdelki, ki so že prava redkost, in kako ročno izdelati »pütro«.

Za konec potepanja si boste ogledali belo golobico, edinstveno združitev starega z novim. Ta čudovita stvaritev velikega in svetovno znanega mojstra skriva v svoji notranjosti skoraj vse zaklade pokrajine, ki vabi popotnika, da jo spozna in se vrača med njena polja, k šepetanju Mure in med prijazne ljudi! Iz Murske Sobote se boste vrnili z novimi spoznanji, lepimi spomini in željo, da se vrnete. Do prihodnjič torej!

Cenik

Cena je odvisna od izbranega programa ter od razdalje od začetne železniške postaje do Murske Sobote.

V ceno so všteti: prevoz z rednim vlakom od začetne železniške postaje do Murske Sobote in nazaj,
avtobusni prevoz,
vsi ogledi po programu in vstopnine,
kosilo,
vodenje,
organizacija in izvedba programa.
Doplačila:
Število oseb: Najmanj 40-49.
Ciljne skupine: Skupine iz vrtcev, osnovnih ali srednjih šol, društva upokojencev.
Termini: Vse leto ob ponedeljkih, torkih, sredah in četrtkih.
Veljavnost na vlakih: Velja za potovanje v 2. razredu vseh vlakov, razen vlakov Inter City Slovenija (ICS).
Prijava in plačilo: Prijavite se vsaj 5 dni pred potovanjem, skupine nad 50 oseb pa najmanj 8 dni pred potovanjem.
Prijava in plačilo izleta pri potniški blagajni na začetni železniški postaji ali pri naših prodajnih predstavnikih v Ljubljani, Mariboru in Celju.