S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Prekmurje

Prekmurje je pokrajina, kjer si preteklost in sedanjost segata v roke. Odkrijte stare obrti, doživite žganje »črnih« lončenih izdelkov, oglejte si pokrajinski muzej in še in še.

Zakaj v Mursko Soboto?

Murska Sobota je največje mesto v Prekmurju in v svoji panonski zgradbi skriva nešteto privlačnih kotičkov. Nekatere od teh boste spoznali ob sprehodu skozi prekmursko prestolnico skupaj z vodnikom.

Program

  • Z vlakom do Murske Sobote in nazaj,
  • ogled pokrajinskega muzeja (v grajskem poslopju),
  • kosilo,
  • odkrivanje starih obrti,
  • ogled žganja »črnih« lončenih izdelkov,
  • ogled golobice.

Z zgodovino, razvojem in posebnostmi pokrajine vas bodo podrobneje spoznali v Pokrajinskem muzeju, ki je v grajskem poslopju. Stalna razstava pripoveduje zgodbo o življenju v pokrajini ob Muri od prazgodovine pa vse do današnjih dni.

Po ogledu stalne razstave sledi kosilo, po katerem se boste odpeljali na odkrivanje starih obrti, ki še zmeraj živijo v pokrajini ob Muri. Najprej boste izvedeli, kaj so to »doužnjeki«. Spoznali boste tudi, kako se v stari kopasti peči žgejo »črni« lončeni izdelki, ki so že prava redkost, in kako ročno izdelati »pütro«.

Za konec potepanja si boste ogledali belo golobico, edinstveno združitev starega z novim. Ta čudovita stvaritev velikega in svetovno znanega mojstra skriva v svoji notranjosti skoraj vse zaklade pokrajine, ki vabi popotnika, da jo spozna in se vrača med njena polja, k šepetanju Mure in med prijazne ljudi! Iz Murske Sobote se boste vrnili z novimi spoznanji, lepimi spomini in željo, da se vrnete. Do prihodnjič torej!

Cenik

Cena je odvisna od izbranega programa ter od razdalje od začetne železniške postaje do Murske Sobote.

V ceno so všteti: prevoz z rednim vlakom od začetne železniške postaje do Murske Sobote in nazaj,
avtobusni prevoz,
vsi ogledi po programu in vstopnine,
kosilo,
vodenje,
organizacija in izvedba programa.
Doplačila:
Število oseb: Najmanj 40-49.
Ciljne skupine: Skupine iz vrtcev, osnovnih ali srednjih šol, društva upokojencev.
Termini: Vse leto ob ponedeljkih, torkih, sredah in četrtkih.
Veljavnost na vlakih: Velja za potovanje v 2. razredu vseh vlakov, razen vlakov Inter City Slovenija (ICS).
Prijava in plačilo: Prijavite se vsaj 5 dni pred potovanjem, skupine nad 50 oseb pa najmanj 8 dni pred potovanjem.
Prijava in plačilo izleta pri potniški blagajni na začetni železniški postaji ali pri naših prodajnih predstavnikih v Ljubljani, Mariboru in Celju.