Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta
19. 8. 2021 - 28. 8. 2021

Z vlakom na Lent po Lentu

Pod okriljem festivala Lent – lent po Lentu, bosta zadnja dva konca tedna v avgustu postregla s kar 4 velikimi koncerti:

  • 20. 8. 2021 -> Bijelo dugme
  • 21. 8. 2021 -> Solufingers
  • 27. 8. 2021 -> Luka Šulić
  • 28. 8. 2021 -> Dubioza Kolektiv

Za nekatere koncerte lahko koristite tudi “Bon21“, lahko pa jih z malo sreče obiščete brezplačno s sodelovanjem v nagradni igri, ki jo za vas na Facebook profilu Grem z vlakom pripravljamo za vas v sodelovanju s Festivalom Lent!

Vabljeni, da za pot do Maribora izberete okolju prijazno pot z vlakom.

Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:

*Popusti se uveljavljajo na redno ceno vozovnice za vlak.

Več informacij o voznih redih, cenah in ponudbi Slovenskih železnic dobite:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na železniških postajah,
  • na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
  • po elektronski pošti [email protected].

Za obisk koncertov je potrebno izpolnjevati “pogoj PCT”. Da bi se vsi na Festivalu Lent počutili varno in sproščeno, ne dvomimo, da boste upoštevali priporočila NIJZ-ja glede koronavirusa.