Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta
27. 11. 2021 - 2. 1. 2022

Fantizma v Kopru

Ob koncu leta, ko se v mestu Koper prižge praznična razsvetljava in postavi drsališče, pa vse do začetka januarja, lahko obiskovalci uživajo v bogatem brezplačnem spremljevalnem programu Fantazime.

Izpostavljamo nekaj zanimivih dogodkov Fantazime 2021:

Več o obisku prazničnega Kopra in prireditvah Fantizme lahko preberete na spletni strani Visit Koper.

Potovati z vlakom je trajnostno. Po podatkih Evropske komisije predstavlja železniški promet 0,5 % emisij toplogrednih plinov iz prometa, medtem ko cestni promet kar 72 %. Potovanja z vlakom postajajo tako še bolj popularna. Tudi v »covid časih« z upoštevanjem vseh ukrepov in priporočil vlade ter stroke Slovenske železnice zagotavljajo varen prevoz potnikov. Vabljeni, da potujete z vlaki tudi vi, varno in z upoštevanjem ukrepov, ki vključujejo pogoj PCT, nošenje zaščitnih mask in razkuževanje rok pred vstopom na vlak. Dozirniki z razkužilom se nahajajo pri vsakem vhodu na vlak. Tudi pri obisku prazničnih mest in prireditev velja upoštevati ukrepe za preprečitev širjenja virusa.