2. 2. 2023 - 21. 2. 2023

Beneški karneval

Benetke bodo z letošnjim karnevalom ponovno postale veličastno gledališče na prostem, ki bo posvečeno svobodnemu izražanju in ustvarjalnosti.

Elementi zemlje, vode, ognja in zraka se premikajo od izvora k izvirnosti, da postanejo edinstven in nepopoln element, izraz edinstvenega in neponovljivega jaza. “Vzemite si čas za osnovna naravna znamenja” je namreč naslov Beneškega karnevala 2023.

Od 4. do 21. februarja 2023 se tako vrača Beneški karneval, ki se bo razprostiral po mestnih trgih in ulicah. Spektakularnim predstavam na vodi bo dodana vrnitev veličastnih parad v maskah, ki bodo potekale tako na celini, kot na čarobnih beneških otokih.

Več informacij in program lahko najdete na: www.carnevale.venezia.it

 

Do Benetk z vlakom:

Do vodnega mesta ljubezni in mask lahko potujete z vlakom, kar je še dodatna lepa izkušnja. Do Benetk boste najhitreje pripotovali, če se iz Ljubljane do glavne železniške postaje v Trstu zapeljete z vlakom. Na železniški postaji v Trstu prestopite na enega izmed številnih vlakov do Benetk oz. železniške postaje Venezia Santa Lucia (glavna postaja, ki se nahaja v samih Benetkah ob Velikem kanalu/Canal Grande).

Trst, letališče Trst, Palmanova, Videm (Udine)

Več informacij:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].