Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta
27. 4. 2020 - 31. 12. 2020

V Pulj na ogled razstave Morje zvokov

Ste vedeli, da zvok v morski vodi potuje več kot 4 – krat hitreje kot po zraku?  Njegova povprečna hitrost je kar 1500 m na sekundo. Sezonski skoki temperature in slanosti pa še dodatno povečajo hitrost zvoka v morju. Pa ne samo to! Ste vedeli, da se morski organizmi sporazumevajo z zvokom? Več kot 800 vrst rib se tako sporazumeva, pa tudi številni drugi morski organizmi. Morski konjički denimo ob hranjenju ali pri »dvorjenju« oddajajo različne zvoke…

O vsem tem in še več se lahko prepričate na razstavi Morje zvokov, ki bo v Pulju odprta vse do konca leta.

Več o razstavi  v puljskem Aquariumu (Fort Verudela) najdete –  tukaj

V največje istrsko mesto se pripeljite z vlakom, brezskrbno in ugodno.  Povratna vozovnica do Pulja/Pule že od 29 evrov.

Vozni red vlakov najdete na – Slovenske železnice.