Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta
2. 11. 2021 - 30. 11. 2021

November Gourmet Ljubljana

V središču Ljubljane, le okoli 10 minut hoje od glavne železniške postaje Ljubljana, vas vabi kulinarični utrip Ljubljane. Ta je v mesecu novembru v znamenju tradicionalnega festivala, ki se tokrat že petič vpisuje na koledar mesta.

V nizu raznolikih dogodkov se bo predstavila najboljša kulinarična ponudba, ki jo premore naša prestolnica: od predstavitev, gurmanskih tematskih dogodkov, do vinskih in pivskih doživetij in delavnic.

Program festivala si lahko ogledate na spletni strani Gourmet Ljubljana.