Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta
26. 12. 2021 - 31. 12. 2021

V čarobni Maribor

Z vlakom se zapeljite do pravljičnega Maribora. Do glavnega trga je kratek sprehod, tam pa vas pričaka darilna tržnica, kjer bo za najmlajše na voljo božični vrtiljak in vožnja s kočijo. Otroci in otroci v srcu, boste lahko uživali v Vilinskem mestu in praznični razsvetljavi masta.

Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:

*Popusti se uveljavljajo na redno ceno vozovnice.

Vozne rede vlakov, si lahko ogledate v iskalniku voznega reda.
Dodatne informacije o potovanju lahko dobite:
  • na železniških postajah,
  • na e-naslovu [email protected],
  • na brezplačni telefonski številki: 080 8111.

Foto: spletna stran Visit Maribor.