Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta
26. 12. 2021 - 2. 1. 2022

Praznično čarobna Ljubljana

December je mesec v katerem Ljubljana še posebej praznično zažari. Praznično vzdušje Ljubljane s svojo svetlobno okrasitvijo se uvršča med najprivlačnejše evropske prestolnice.

Letošnja svetlobna okrasitev ponazarja medsebojno povezovanje in pod imenom »Vsemoč – moč vseh« simbolizira star slovenski pregovor »V slogi je moč!«. Projekt, katerega avtor je Urban Modic, se tako osredotoča na pomen posameznih elementov vesolja, življenja in skupnosti, ki povezani tvorijo fantastične sisteme. Letos si okrašeno Ljubljano lahko letos ogledate na virtualno interaktivnem vodenju z lokalnim vodnikom Turizma Ljubljana.

Projekt sestavlja približno 850 skulptur in likov.

Do Ljubljane se zapeljite z vlakom. Od glavne železniške postaje do centra mesta je le kratek sprehod.

Vozne rede vlakov, si lahko ogledate v iskalniku voznega reda.
Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:
  • IZLETka: vozovnica za 15 evrov za neomejena potovanja v obdobju 5 dni: ob sobotah, nedeljah in praznikih;
  • Turist vikend: do 30 odstotkov popusta za povratna potovanja ob sobotah, nedeljah in praznikih;
  • Družinsko potovanje: do 40 odstotkov ceneje za starejše od 12 let, do 50 odstotkov ceneje za otroke stare od 6. do 12. leta, otroci do dopolnjenega 6. leta v spremstvu odraslega potujejo brezplačno;
  • otroci od 6 do 12 let: do 50 odstotkov popusta na redno ceno vozovnice;
  • s SŽ kartico ugodnosti – MLADI: lahko uveljavljate do 30 odstotkov popusta;
  • skupine več kot 6 potnikov: do 50 odstotkov ceneje za mlajše od 26 let in do 30 odstotkov popusta za starejše od 26 let.

*Popusti se uveljavljajo na redno ceno potniške vozovnice.

Več informacij:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].