Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta
6. 10. 2020 - 11. 10. 2020

v Ljubljano na 23. Festival Slovenskega filma

Od 6. do 11. oktobra bo prestolnica središče filmskega dogajanja, zavrtel se bo že 23. Festival Slovenskega filma.  Letošnji festival, ki zaradi #Corone, poteka v drugačnim pogojih, zagotovo predstavlja verodostojen vpogled v domačo filmsko ustvarjalnost.

Filmi tekmovalnega programa bodo, ob doslednem spoštovanju ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa, predvajani v Kinu Komuna, ostali pa bodo v času festivala dostopni preko festivalske spletne podstrani.

Ker želimo, da bi se v dneh festivala počutili varno in sproščeno, ne dvomimo, da boste upoštevali priporočila NIJZ-ja glede koronavirusa.

V  Ljubljano se pripeljite z vlakom. Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:

*Popusti se uveljavljajo na redno ceno potniške vozovnice.

Več informacij o voznih redih, cenah in ponudbi Slovenskih železnic dobite:

v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na železniških postajah,
na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
po elektronski pošti [email protected]