Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta
3. 10. 2020 - 3. 10. 2020

V Ljubljano se vrača kitarski virtuoz – Vlatko Stefanovski

Zapišite! 3. oktobra se v Cankarjev dom v Ljubljano vrača makedonska legenda – kitarist in pevec (nekdaj tudi frontman legendarne jugoslovanske skupine Leb i sol)   – Vlatko Stefanovski. Na koncertu bo zagotovo ponudil najširšo paleto glasbe, manjkale ne bodo tudi uspešnice Jovano, Jovanke, Makedonsko devojče, Čuvam noć od budnih, Čukni vo drvo in druge, predstavljene z akustično kitaro makedonskega virtuoza.

Ker želimo, da bi se na koncertu počutili varno in sproščeno, ne dvomimo, da boste upoštevali priporočila NIJZ-ja glede koronavirusa.

V Ljubljano se pripeljite z vlakom, brezskrbno in preprosto. Vozni red najdete v iskalniku –Ljubljana
Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:

*Popusti se uveljavljajo na redno ceno potniške vozovnice.

Več informacij o voznih redih, cenah in ponudbi Slovenskih železnic dobite:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na železniških postajah,
  • na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
  • po elektronski pošti [email protected].