Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta
7. 10. 2020 - 11. 10. 2020

Z vlakom na Tinto 2020

Začenja se Festival stripa Tinta. Od 7. pa do 11. oktobra bo tudi tokrat odkrival in raziskoval sodobne slovenske ter tuje stripovske ustvarjalnosti. Letošnji program
v fokus postavlja četverico razstav odličnih stripovskih ustvarjalk in ustvarjalcev. Ob razstavah bo festival ponudil pogovore, delavnice, program za otroke in sobotni stripovski sejem v Kinu Šiška.

Festival Tinta se bo tudi letos “razlila” tudi v Maribor, Koper in Kranj. Prireditvene lokacije najdete tukaj

Ker želimo, da bi se v dneh festivala počutili varno in sproščeno, ne dvomimo, da boste upoštevali priporočila NIJZ-ja glede koronavirusa.

V festivalska mesta se pripeljite z vlakom. Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:

*Popusti se uveljavljajo na redno ceno potniške vozovnice.

Več informacij o voznih redih, cenah in ponudbi Slovenskih železnic dobite:

v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na železniških postajah,
na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
po elektronski pošti [email protected]