Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta
22. 7. 2020 - 25. 7. 2020

Z vlakom v Opatijo – Cesarsko mesto

Od 22. do 25.julija bo jadranska Nica, kot Opatijo pogosto imenujejo, spet zaživela v duhu Cesarskega mesta. V času te tradicionalne prireditve obiskovalci in turisti Opatije spoznajo njeno bogato zgodovino, obenem pa tudi uživajo v glasbenem in scenskem spektaklu številnih nastopajočih iz Hrvaške in tujine, razstavah oldtimerjev in še in še…Vsakdo, ki v tem času obišče severno jadranski turistični biser zagotovo začuti čar nekdanjih razkošnih časov “cesarske” Opatije.

Vsako leto se jadranski biser vrača v zgodovinski Cesarski čas, ko so se v razkošnih parkih in sprehajališčih “potikale” znane osebnosti. Zato boste v “cesarskih dneh” v Opatiji tokrat lahko srečali tudi znamenitega znanstvenika Alberta Einsteina, izjemnega irskega romanopisca James Joycea, skladatelja Gustava Mahlerja ali koga drugega…bodite zraven.

Več o programu prireditve najdete na povezavi  – Cesarsko mesto. 

V Opatijo se pripeljite z vlakom, preprosto, udobno in brezskrbno.  Iz Ljubljane vlak odpelje že ob 6.35.

Več informacij o voznem redu najdete na – Opatija.