Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta
8. 12. 2021 - 11. 12. 2021

Zlata pirueta v Sisku

Doživite izlet z vlakom v Sisak. Obiščite mednarodno tekmovanje v umetnostnem drsanju. V tem času je praznično sproščujoč tudi sprehod po promenadi ob reki Kolpi. Obiščete lahko tudi Nizozemsko hišo, spoznate zanimivosti iz bogate industrijske dediščine Siska ali le preprosto uživate v predprazničnem vzdušju v mestu.
Tekmovanje Zlata pirueta v umetnostnem drsanju bo v Ledeni dvorani Zibel v Sisku od 8. do 11. decembra 2021.

Predlagamo, da na dogodek potujete z vlakom s 40 % popustom. Popust lahko izkoristite od 8. do 11. decembra 2021 za nakup povratnih vozovnic od katerekoli železniške postaje v Sloveniji do postaje Sisak in nazaj. Pri nakupu vozovnice za potovanje je treba navesti namen potovanja, povratno vozovnico pa na zadnji strani potrditi s pečatom organizatorja na blagajni železniške postaje Sisak.

Dodatne informacije o možnosti potovanja z vlakom lahko dobite:

• na prodajnih mestih na vseh večjih železniških postajah, kjer je možen nakup mednarodnih vozovnic,
• v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
• na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
• po elektronski pošti: [email protected]