Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Regio AS

Z vozovnico po ponudbi REGIO AS se lahko z vsemi vlaki zapeljete v Beljak (Villach), Celovec (Klagenfurt), Gradec (Graz) in Lipnico (Leibnitz).

Vrste vozovnic

Na voljo so vozovnice za enosmerna in povratna potovanja v 2. razredu. Otroci do 14,99 let imajo 50 odstotkov popusta na ceno za odraslo osebo. Po pavšalni ceni lahko kupite tudi tedenske in mesečne vozovnice.

Posebna dodatna ponudba – REGIO AS 101

Za vas smo pripravili tudi prav posebno in cenovno zelo ugodno ponudbo Regio AS 101, ki velja za potovanje z vlakom iz Slovenije v Gradec in nazaj ter za vožnjo z vsemi prometnimi sredstvi po Gradcu, in sicer v tarifni coni 101:

  • mestni in regionalni avtobus (Bus),
  • tramvaj (Straßenbahn),
  • primestna železnica (S-Bahn) in vsi drugi vlaki,
  • vzpenjača na grad (Schloßberg).

Z vozovnico Regio AS 101 se je mogoče peljati z avtobusom ali vlakom tudi od mesta do letališča. Potniki, ki iz Maribora v Gradec potujejo vsak dan – dijaki, študentje ter zaposleni – si lahko kupijo tudi tedensko ali mesečno vozovnico, prav tako z vključeno cono 101. Posebnost tedenske vozovnice je, da velja sedem dni od katerega koli dneva v tednu, mesečna pa 30 ali 31 dni od katerega koli dneva v mesecu. Tako je nakup mogoče prilagoditi dejanskim potrebam potovanja. Vozovnice Regio AS 101 na vozilih mestnega prometa ni treba dodatno potrditi. Za vožnjo po Gradcu velja:

  • vozovnica Regio AS 101 na dan prihoda do polnoči,
  • tedenska vozovnica Regio AS 101 sedem dni,
  • mesečna vozovnica Regio AS 101 pa 30 oziroma 31 dni.

Brezskrbno potovanje po Gradcu

Za brezskrbno potepanje po Gradcu si lahko že v Sloveniji priskrbite vozovnico za mestni potniški promet v Gradcu, ki velja na vseh javnih prevoznih sredstvih Graškega mestnega prometa (avtobusi, tramvaji, vlaki in vzpenjača na grad Schlossberg) in sicer 24 ur od dneva in ure, ki sta navedena na vozovnici.

Veljavnost vozovnic

Abonentske vozovnice z opombo “Wochenk./Tedenska Graz 101” oz. “Monatsk./Mesečna Graz 101” veljajo vse dni roka veljavnosti vozovnice (7 dni ali 1 mesec) v območju tarifne cone 101 (mestni promet v Gradcu).

Vozovnice za enkratno enosmerno potovanje veljajo 1 dan. Tedenske vozovnice veljajo 7 dni. Mesečne vozovnice veljajo 30 oz. 31 dni. 24 urne mestne vozovnice veljajo za dejanskih 24 ur s pričetkom od ure, katero poda oz. želi potnik in se vpiše na vozovnico.

Regio AS (enosmerne vozovnice 2. razreda)

Cena vozovnice za povratno potovanje je dvakratnik cene vozovnice za enosmerno potovanje.

Relacija EUR
Cenik velja od 13. 12. 2020.
Redna cena
Ljubljana – Gradec (Graz) via Spielfeld 19,00
Zidani Most/Laško/Celje – Gradec (Graz) via Spielfeld 15,00
Maribor – Gradec (Graz) via Spielfeld 8,00
Ljubljana/Kranj – Beljak ( Villach) via Jesenice 11,00
Ljubljana/Kranj – Celovec (Klagenfurt) via Jesenice 14,00
Lesce Bled/Jesenice – Beljak 7,00
Maribor – Lipnica (Leibnitz) via Spielfeld 5,00
Maribor – Celovec (Klagenfurt) via Bleiburg 10,00
Tedenska vozovnica
Maribor – Gradec (Graz Hbf) + 101 via Spielfeld 51,10
Maribor – Lipnica (Leibnitz) via Spielfeld 28,40
Jesenice – Beljak (Villach Hbf) via Jesenice 35,50
Mesečna vozovnica
Maribor – Gradec (Graz Hbf) + 101 via Spielfeld 169,60
Maribor – Lipnica (Leibnitz) via Spielfeld 94,10
Jesenice – Beljak (Villach Hbf) via Jesenice 102,00
Vozovnice za javni mestni promet v Gradcu (Graz 101)
24-urna za odrasle 5,50
24-urna za mlade (15 – 18,99 let) 3,40
24-urna za mlade (6 – 14,99 let) 2,80