S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Shranjevanje prtljage v Ljubljani

Na postaji Ljubljana ponujamo možnost shranjevanja prtljage v avtomatskih garderobnih omaricah.

Prostor v katerem so nameščene garderobne omarice je na postaji Ljubljana odprt od 5.00 do 24.00 ure, med 00.00 in 5.00 uro, pa se do garderobnih omaric dostopa z dežurnim varnostnikom na postaji Ljubljana, ki je dosegljiv na tel. št. 031-779-340.

Cena za hrambo prtljage v garderobi velja za 24 ur in je odvisna od velikosti najete omarice.

Nadomestilo za odpiranje omarice ob izgubi računa je 20,00 EUR. Račun, ki ga avtomat izda ob plačilu, mora namreč stranka shraniti, saj je le z njim oziroma s črtno kodo na računu, mogoče odkleniti/odpreti omarico.

Koristni nasveti

Osebno prtljago shrani v omarico potnik sam. V avtomatskih garderobnih omaricah se ne smejo hraniti dragocenosti, strupene, škodljive in nevarne snovi.

Slovenske železnice ne odgovarjamo za izgubo ali poškodovanje osebne prtljage, ki je shranjena v avtomatski garderobni omarici.

Vsebina garderobne omarice se preverja po pretečenih treh dneh uporabe. Po sedmih dneh se omarica izprazni, vsebina se shrani v ustreznem prostoru na isti postaji še 30 dni. Če se lastnik v tem času ne javi, se vsebina proda na dražbi.