Vrste vozovnic

Z abonentsko vozovnico potujete neomejeno po celotnem območju Slovenskih železnic ali na določeni relaciji, v razredu in vrsti vlaka, ki je naveden na vozovnici.

Cene vozovnic

 • Splošne abonentske vozovnice
  so namenjene vsem potnikom, ne glede na status ali starost. Splošne mesečne vozovnice se lahko izdajajo za povratna ali enosmerna potovanja, tedenske, polletne, mesečne in letne vozovnice pa le za povratna potovanja. Preglejte cenik abonentskih vozovnic.
 • Pavšalne vozovnice
  so namenjene tistim potnikom, ki želijo neomejeno potovati po vsej Sloveniji, po vseh progah Slovenskih železnic in z vsemi vrstami vlakov v 1. ali 2. razredu. Lahko so prenosljive ali neprenosljive, mesečne, polletne ali letne.

Ob nakupu vozovnice po pavšalni ceni (neprenosna in prenosna vozovnica) za daljše obdobje (od 3 mesecev do 1 leta) veljajo naslednji popusti:

 • vozovnica po pavšalni ceni za 3 do 5 mesecev: cena se zniža za 10 %;
 • vozovnica po pavšalni ceni za 1 leto: cena je enaka ceni 8 vozovnic po pavšalni ceni za 1 mesec;
 • vozovnica po pavšalni ceni za pol leta: cena je enaka ceni 5 vozovnic po pavšalni ceni za 1 mesec.

Cenik pavšalnih vozovnic

Vse abonentske vozovnice se izdajajo na brezkontaktni čip kartici, ki vsebuje podatke o imetniku in veljavnosti vozovnice.

Nakup vozovnic na obroke

Svojo abonentsko vozovnico lahko kupite na obroke. Po novem tudi komitenti banke NLB. Za obročno plačilo pri ostalih bankah priporočamo, da se pozanimate pri vaši banki.

Uporaba in veljavnost vozovnic

 • Tedenska vozovnica
  velja od ponedeljka do vključno nedelje. Kupite jo lahko že 3 dni prej – v petek, da se izognete gneči na prodajnem mestu ob ponedeljkih zjutraj.
 • Mesečna vozovnica
  velja za mesec, za katerega je izdana, in še 1. delovni dan naslednjega meseca, pri čemer se sobota ne šteje kot delovni dan.
 • Letne in polletne vozovnice
  veljajo 12 oziroma 6 mesecev od dneva nakupa. Izdajajo se samo za povratna potovanja.
 • Cena letne vozovnice
  je enaka ceni 8 mesečnih vozovnic, cena polletne vozovnice pa je enaka ceni 5 mesečnih vozovnic.

Enotna vozovnica na kamniški progi

Za brezskrbno potovanje med Ljubljano in Kamnikom vam v sodelovanju s podjetjem Kam-bus ponujamo vozovnice, ki veljajo za prevoz z vlakom in z avtobusom. Lahko izbirate med tedenskimi in mesečnimi vozovnicami. Preglejte cenik enotne vozovnice na kamniški progi.

Podaljšanje veljavnosti Urbane tudi na železniških postajah

Imetniki abonentskih vozovnic za vlak lahko podaljšate veljavnost Urbane – mesečne vozovnice za mestni potniški promet LPP – tudi na prodajnih mestih na železniških postajah:

Celje

Hrastnik

Jesenice

Koper

Kranj

Ljubljana

Litija

Maribor

Murska Sobota

Novo mesto

Nova Gorica

Pragersko

Postojna

Sevnica

Sežana

Škofja Loka

Trbovlje

Zagorje

Zidani Most

 

 

Prodajna mesta vozovnic