Športni center Stožice

Se sprašujete, kako na tekme ali koncerte v športnem centru Stožice v Ljubljani? Ali pa bi si morebiti radi stadion in dvorano samo ogledali, pa še ni zagotovljenih dovolj parkirnih mest?
Če niste Ljubljančanka oziroma Ljubljančan, se do Ljubljane pripeljite z vlakom, nato pa se lahko od železniške postaje do športnega centra Stožice odpravite z mestnim avtobusom, z vlakom do postajališča Ljubljana Brinje na kamniški progi in delno peš, s kolesom ali peš.

Z mestnim avtobusom

Do ŠC Stožice se lahko odpravite z avtobusom številka 20 v smeri Novih Stožic do končne postaje. Od glavne železniške postaje do postajališč avtobusa številka 20, ki vozi v ŠC Stožice, lahko izberete med tremi možnostmi:

  • lahko se odpravite po Vilharjevi ulici do Dunajske ceste, kjer vstopite v avtobus na postajališču Razstavišče,
  • lahko prečkate Vilharjevo ulico in pot nadaljujete po Železni cesti mimo Navja do postajališča Bežigrad na Linhartovi cesti,
  • lahko pa se odpravite do Bavarskega dvora in tam vstopite na avtobus številka 20.

Preden se boste odpravili na avtobus, si ne pozabite zagotoviti Urbane, s katero boste plačali vožnjo.

Celotno shemo postajališč avtobusa številka 20 si lahko ogledate tukaj.

Ureditev parkiranja in obratovanje linij mestnega potniškega prometa ob otvoritvenih tekmah v Športnem centru Stožice si lahko ogledate tukaj.

Z vlakom

Na glavni železniški postaji vstopite v vlak, ki pelje v smeri Kamnika, in izstopite na prvem postajališču Ljubljana Brinje, ki je od ŠC Stožice oddaljeno približno 2 kilometra oziroma 25 minut hoje po poti spominov in tovarištva. Priporočamo vam nakup dnevne mestne vozovnice, ki velja za povratno potovanje in za katero boste odšteli le 2 evra.

Peš

Glavna železniška postaja je od ŠC Stožice oddaljena približno 3 kilometre oziroma 40 minut hoje. Priporočamo vam pot, ki vas vodi od podhoda glavne železniške postaje, kjer prečkate Vilharjevo ulico in nadaljujete vzdolž Železne ceste, nato nadaljujete po Vojkovi cesti, ki se konča s ŠC Stožice na vaši desni strani.

Nakup vstopnic

Če boste vstopnico za koncert ali prireditev kupili v naših Info Centrih v Ljubljani, Celju ali Mariboru, vam bomo podarili bon za 50-odstotni popust za nakup železniških vozovnic. Bon velja za nakup enosmerne ali povratne vozovnice za dve osebi v 1. ali 2. razredu vseh vrst vlakov na progah Slovenskih železnic do 31. decembra 2018.

Popusti za potovanje z vlakom

Da denarnica ne bo preveč trpela in da boste na prireditvi lahko čim bolj sproščeno uživali, vam za potovanje z vlakom ponujamo številne popuste:

  • IZLETka: vozovnica za 15 evrov za neomejena potovanja v obdobju 5 dni: ob sobotah, nedeljah in praznikih;
  • Turist vikend  do 30 odstotkov popusta za povratna potovanja ob sobotah, nedeljah in praznikih;
  • Družinsko potovanje: do 40 odstotkov popusta ceneje za starejše od 12 let, do 50 odstotkov ceneje za otroke od 6. do 12. leta, otroci do 12. leta v spremstvu odraslega potujejo brezplačno;
  • otroci od 6. do 12. leta: do 50 odstotkov popusta (v spremstvu odraslega);
  • SŽ kartico ugodnosti – MLADI: do 30 odstotkov popusta;
  • skupine 6 ali več potnikov: do 30 odstotkov popusta.
  • *Popusti se uveljavljajo na redno ceno potniške vozovnice.

Vse podrobnosti o voznih redih in postankih vlakov za in iz Ljubljane si lahko ogledate na iskalniku voznega reda.