Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Sprostitev na posestvu Rečou

Posestvo REČOU se nahaja v objemu brkinskih gričev, v mali vasici Zajelšje. Stran od vsakodnevnega vrveža vam ponujajo edinstveno okolje, kjer si telo in um lahko spočijeta in nabereta novih moči. Vasica je od železniške postaje Ilirska Bistrica oddaljena približno 8 kilometrov. Od železniške do postaje do posestva vam na vozovnice za vlak nudijo tudi brezplačni prevoz (do 7 oseb v skupini). Za vse storitve je potrebna predhodna najava oz. dogovor s Posestvom Rečou.

Ob predložitvi vozovnice za vlak lahko uveljavljate 15-odstotni popust na nočitve ter na paketa Raz-stres-ovanje in Razvajanje. Na posestvu boste tako lahko prenočili že od 16,50 evrov dalje.

Ponudba

Na posestvu Rečou se lahko pohvalijo z več kot 30 let izkušnjami s področja svetovanja in predavateljstva. Njihova edinstvena ponudba je vikend paket RAZ-STRES-OVANJE.

V okviru paketa ste deležni predvsem nasvetov in tehnik soočanja s stresom, kako se ga obvarujemo in kako ohranimo moč za vsakdanje napore – v poslu, v partnerstvu in pri otrocih. Ponudba vključuje tudi božansko razvajanje s kamni s posestva. Prav tako se na posestvu izvajajo posebni vikendi joge, capoeire , foto delavnice in druge aktivnosti.

Na Posestvu nudijo skupna prenočišča na posebnem seniku, kjer je na voljo 10 postelj z možnostjo dodatnih ležišč. Za vse željne avanture in pristnega stika z naravo omogočajo gostom tudi vse možnosti za taborjenje, in sicer na veliki jasi v neposredni bližini posestva.

Na voljo vam je najem koles, na tradicionalnih turnirjih v namiznem tenisu in namiznem nogometu pa se lahko preizkusite v ročnih veščinah. Nudijo tudi pohode, gorsko kolesarske ture na okoliške hribe in nočni pohod z baklami.
Najamete lahko tudi prostore za raznovrstne dogodke, kot so plesne prireditve, organizirane vadbe, team buildinge, konferenče dogodke, rojstno-dnevne zabave in piknike.

30 km je razdalja, v okviru katere lahko obiščete znane okoliške kraje, kot so Lipica, Snežnik, Slavnik, Trst, plezališče Črni kal, Opatija, Škocjanske jame in neštete kotičke, ki vam bodo pričarali nasmeh na obraz.

Več informacij o ponudbi dobite tudi na njihovi spletni strani.