Učna ura na Slovenskem primorju

Vabijo številne zanimivosti Slovenske obale. Sprehodite se, ali pa se zapeljite s kolesom,  po obalni cesti – nekdanji Istrski cesti – med Koprom in Izolo, ki je zdaj zaprta za ves motorni promet in se naužijte morskih radosti.

Slovenska obala ni dolga, je pa zelo pisana in raznolika. Oglejte si koprsko pristanišče, ki v zadnjih letih doživlja tudi potniški razcvet… Zapeljite se z vlakom do Kopra – slovenskega pomorskega okna v svet in naprej z avtobusom – PiraninLazaret.

Program

  • Z vlakom do Kopra in nazaj,
  • nato do Luke, kjer boste doživeli pravo »učno uro« in podrobno spoznali delovanje tega pomembnega slovenskega pristanišča, enega najsodobnejših v Evropi,
  • pod strokovnim vodstvom luških uslužbencev si boste ogledali pomole, prekladalno mehanizacijo, skladiščne zmogljivosti,… skratka – ves utečeni stroj dobro organiziranega pristanišča.

Trajanje programa

Ogled bo trajal približno 45 minut (delno z avtobusom). Nato se boste lahko odpeljali z avtobusom do Pirana ali Portoroža na ogled tamkajšnjih zanimivosti in na prijeten sprehod ob morju. Do koprske železniške postaje se boste vrnili z avtobusom.

Dodatna ponudba – panoramska vožnja z ladjo, piknik …

Obisk na obali si lahko popestrite z vožnjo na eni od motornih ladij Subaquatic. Slednja je edino plovilo na slovenski obali in na Jadranu, s katerega si lahko ogledate podvodni svet in obenem uživate v čudoviti panoramski vožnji.

Panoramska vožnja se začne v bernardinskem pristanu, nadaljuje po portoroškem zalivu mimo Pirana, Fiese, Pacuga do Strunjana in nazaj. Z ladje se lepo vidijo stara skladišča, polotok Savudrija, Piran z obzidjem, rt Madone s svetilnikom, stolna cerkev Sv. Jurija, strunjanski zaliv z nasadi školjk in najstarejšimi solinami na jadranski obali. Vožnja traja 1 uro in 30 minut.

Če pa želite kaj več, vam lahko na ladji pripravijo piknik, ogled znamenitosti v obalnih mestih z izkušenimi vodniki, kopanje v Aquaparku v Žusterni, ogled akvarija v Piranu,… Možnosti je nešteto, zato prepuščamo izbiro vsebine izleta kar vaši domišljiji.

Cenik

Cena je odvisna od razdalje od začetne železniške postaje do Kopra.

V ceno so všteti: prevoz z rednim vlakom od začetne železniške postaje do Kopra in nazaj,
  avtobusni prevoz.
Doplačila: kosilo,
vožnja z ladjo,
vstopnine ogledov po dogovoru.
Število oseb: Najmanj 40.
Ciljne skupine: Skupine iz vrtcev, osnovnih ali srednjih šol, društva upokojencev.
Termini: Vse leto ob torkih, sredah in četrtkih.
Veljavnost na vlakih: Velja za potovanje v 2. razredu vseh vlakov, razen vlakov Inter City Slovenija (ICS).
Prijava in plačilo: Prijavite se vsaj 5 dni pred potovanjem, skupine nad 50 oseb pa najmanj 8 dni pred potovanjem.
Prijava in plačilo izleta pri potniški blagajni na začetni železniški postaji ali pri naših prodajnih predstavnikih v Ljubljani, Mariboru in Celju.