Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

V Ljubljano z vlakom, vabi Festival Gourmet

Ljubljana postaja vse bolj turistično atraktivna in vabljiva. S Festivalom Gourmet pa povezuje različne kulinarične dogodke na različnih ljubljanskih lokacijah in jih želi ponuditi turistu, popotniku, obiskovalcu…

Oglejte si dogodke, degustacije, doživetja in delavnice, ki vabijo, da se jih udeležite.

Želite le kaj dobrega pojesti in kaj malega popiti? Festival Gourmet Ljubljana je pravi vodnik. Če bi radi izvedeli, kaj se bo dogajalo na Martinovo soboto, na Ljubljanski vinski poti… Ali morda želite samo okusiti “pivovsko” doživetje Ljubljane. Na vodenem kulinaričnem ogledu boste poskusili različne vrste lokalnih piv in hkrati spoznavali bogato zgodovino pivovarstva v Ljubljani. Obiskali boste tudi Pivovarski muzej v Pivovarni Union, kjer varijo priljubljeno pivo znamke Union že od leta 1864, in svoje pivsko doživetje Ljubljane zaključili v Pivnici Union.  Morda želite le Kulinarični ogled okusov Ljubljane… na vodenem ogledu mesta, ki vključuje degustacije tradicionalnih ljubljanskih jedi, boste spoznali  kulinarično ponudbo mesta in njeno zgodovinsko izročilo. Obiskali boste 5 raznovrstnih restavracij, poskusili 5 jedi ter 5 izbranih pijač… MMM, HRANA IN PIJAČA… bi rekli.

In še in še vsak mesec ponuja Festival Gourmet.
»Zgrabite« popuste za prevoz  in se v Ljubljano pripeljite z vlakom. Več o voznem redu najdete – tukaj

Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:

  • IZLETka: vozovnica za 15 evrov za neomejena potovanja ob sobotah, nedeljah in praznikih;
  • s SŽ kartico ugodnosti – DRUŽINE: vozovnica vas bo stala 40 odstotkov ceneje,  otroci do 12. leta pa potujejo v spremstvu odraslega brezplačno;
  • otroci od 6 do 12 let – 50 odstotkov popusta na redno ceno vozovnice;
  • s SŽ kartico ugodnosti – MLADI lahko uveljavljate 30 odstotkov popusta;
  • skupine več kot 6 potnikov – 30 odstotkov popusta;
  • upokojenci in starejši od 60 let s SŽ kartico ugodnosti – SENIORJI: 50 odstotkov popusta za potovanja ob sobotah in nedeljah in praznikih ter 30 odstotkov v ostalih dnevih.

Več informacij o ponudbi Slovenskih železnic dobite tudi:

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na brezplačni telefonski številki: 080 8111 (od 6.00 do 22.00),
  • po elektronski pošti [email protected].