Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

V Terme Ptuj na brezskrbno uživanje

V Ptujske terme na razvajanje… V velikem vodnem parku so številne vodne atrakcije, ki ponujajo obilico zabave in adrenalina. Zunanji in notranji bazeni, veliki in razburljivi tobogani, počasna reko in bazen z valovi so prava priložnost, da se v Terme Ptuj preprosto morate zapeljati. Več o ponudbi tukaj.

V termah so se razvajali že stari Rimljani

Terme Ptuj so tudi pravo mesto za vse, ki si želijo povrniti ali okrepiti svoje zdravje, saj ptujski termalni vrelci pomagajo lajšati revmatična obolenja, bolezni kosti in hrustanca, imajo pa tudi blagodejne učinke pri nekaterih nevroloških obolenjih. Blagodejne učinke termalne vode iz Term Ptuj so poznali že Rimljani, ki so osnovali Petovio – današnji Ptuj, najstarejše slovensko mesto. Več o termah najdete – Ptuj.

V neposredni bližini term je tudi igrišče za golf Ptuj z 18-imi igralnimi polji, ki se razprostira na več kot 50 hektarjih in je zaradi razgibanosti ter velikega števila vodnih ovir potoka Studenčnice in dveh jezer nekaj posebnega. Okolica term pa ponuja tudi veliko možnosti za aktivni oddih: od kolesarskih izletov po okolici, tenisa, Ptujsko jezero pa omogoča smučanje na vodi, deskanje, jadranje, kajtanje, vožnjo s kanuji in še marsikaj drugega.

Z vlakom do popustov

Vsi obiskovalci term, ki boste pripotovali z vlakom, boste lahko pri celodnevni vstopnici v Termalnem parku lahko uveljavljali kar 50 odstotkov popusta in 20-odstotni popust na wellness storitve Valens Augusta wellnessa v Grand Hotelu Primus. Ob nakupu vstopnice samo predložite dnevno železniško vozovnico.

Več informacij o voznih redih, cenah in ponudbi Slovenskih železnic dobite: