V Terme Ptuj na brezskrbno uživanje

Najstarejše slovensko mesto vabi, da ga obiščete. Znamenitosti Ptuja prepričajo vsakega turista in popotnika. V Ptujskih termah pa se prepusti razvajanju… V velikem vodnem parku so številne vodne atrakcije, ki ponujajo obilico zabave in adrenalina. Zunanji in notranji bazeni, veliki in razburljivi tobogani, počasna reka in bazen z valovi so prava priložnost, da se v Terme Ptuj preprosto morate zapeljati. Več o ponudbi tukaj.

V termah so se razvajali že stari Rimljani

Terme Ptuj so tudi pravo mesto za vse, ki si želijo povrniti ali okrepiti svoje zdravje, saj ptujski termalni vrelci pomagajo lajšati revmatična obolenja, bolezni kosti in hrustanca, imajo pa tudi blagodejne učinke pri nekaterih nevroloških obolenjih. Blagodejne učinke termalne vode iz Term Ptuj so poznali že Rimljani, ki so osnovali Petovio – današnji Ptuj, najstarejše slovensko mesto. Več o termah najdete – Ptuj.

V neposredni bližini term je tudi igrišče za golf Ptuj z 18-imi igralnimi polji, ki se razprostira na več kot 50 hektarjih in je zaradi razgibanosti ter velikega števila vodnih ovir potoka Studenčnice in dveh jezer nekaj posebnega. Okolica term pa ponuja tudi veliko možnosti za aktivni oddih: od kolesarskih izletov po okolici, tenisa, Ptujsko jezero pa omogoča smučanje na vodi, deskanje, jadranje, kajtanje, vožnjo s kanuji in še marsikaj drugega.

Z vlakom do popustov

Vsi obiskovalci term, ki boste pripotovali z vlakom, boste lahko pri celodnevni vstopnici v Termalnem parku lahko uveljavljali kar 50 odstotkov popusta in 20-odstotni popust na wellness storitve Valens Augusta wellnessa v Grand Hotelu Primus. Ob nakupu vstopnice samo predložite dnevno železniško vozovnico.

Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:

  • IZLETka: vozovnica za 15 evrov za neomejena potovanja v obdobju 5 dni: ob sobotah, nedeljah in praznikih;
  • Turist vikend: do 30 odstotkov popusta za povratna potovanja ob sobotah, nedeljah in praznikih;
  • Družinsko potovanje: do 40 odstotkov ceneje za starejše od 12 let, do 50 odstotkov ceneje za otroke stare od 6. do 12. leta, otroci do 6. leta pa potujejo v spremstvu odraslega brezplačno;
  • otroci od 6 do 12 let: do 50 odstotkov popusta na redno ceno vozovnice;
  • s SŽ kartico ugodnosti – MLADI: lahko uveljavljate do 30 odstotkov popusta;
  • skupine več kot 6 potnikov: do 50 odstotkov ceneje za mlajše od 26 let in do 30 odstotkov popusta za starejše od 26 let.

*Popusti se uveljavljajo na redno ceno potniške vozovnice.

Od železniške postaje Ptuj do term Ptuj z brezplačnim avtobusom

V neposredni bližini železniške postaje Ptuj se nahaja avtobusna postaja (cca 180 m stran), od koder v intervalih 1 ure vozi brezplačni avtobus do term Ptuj. Aktualni vozni red avtobusa s povezavo do term Prtuj, si lahko ogledate na spletni strani prevoznika Arriva – povezava Ptuj AP – Terme Ptuj.

Več informacij:

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].