Slovenske železnice skupaj s partnerjem T2 Rotalab ponujamo skupno uporabo vlakov in električnih avtomobilov. Sledimo svoji viziji razvoja trajnostne, okolju prijazne in povezane mobilnosti.

V okviru pilotno-raziskovalnega projekta »Slovenske železnice ‘Gremo zeleno’ – GreenGo« lahko na območju Železniške postaje Ljubljana po prihodu z vlakom svojo pot nadaljujete z električnimi avtomobili Renault Zoe in Renault Twingo iz ponudbe izposoje vozil GreenGo.

Dobrodošli – brezplačna prva uporaba

Vozovnica ali druga oblika računa za prevoz z vlakom vam brezplačno prinaša kodo dobrodošlice SŽ GREMO ZELENO 5 € za dobroimetje v vrednosti 5 EUR (z DDV) za vašo prvo izposojo električnega avtomobila.

Paketi, cene in popusti

Za nadaljnjo uporabo električnih avtomobilov GreenGo lahko na blagajnah Slovenskih železnic kupite dobroimetje SŽ GREMO ZELENO za izposojo električnih avtomobilov s 33 % POPUSTOM. Veljavna vozovnica za vlak za nakup spodnjih paketov ni potrebna.

Kupite lahko enega od paketov:

 1. SŽ GREMO ZELENO 10 + 5 po ceni 10 EUR (z DDV) + 5 EUR GRATIS, za dobroimetje v vrednosti 15 EUR (z DDV).
 2. SŽ GREMO ZELENO 20 + 10  po ceni 20 EUR (z DDV) + 10 EUR GRATIS, za dobroimetje v vrednosti 30 EUR (z DDV).

Po zaključku izposoje in uporabe vozila se vam strošek izposoje obračuna po vaši dejanski porabi po časovno-kilometrski tarifi z dodanim fiksnim stroškom in upoštevajoč dodatni popust ob vračilu avtomobila na BONUS parkirišča SŽ GREMO ZELENO.

Časovno-kilometrska tarifa
Fiksni strošek izposoje1,80 €
Renault ZOEČas0,10 €/min
Kilometrina0,10 €/km
Renault TWINGOČas0,08 €/min
Kilometrina0,08 €/km
Maksimalna cena dnevne izposoje35,00 €

POPUST ob vračilu vozila na BONUS parkirišče SŽ GREMO ZELENO:

20 % popust na cene iz časovno-kilometrske tarife

Lokacije izposoje, parkiranja med izposojo in vračila

Električne avtomobile ponudbe SŽ ‘Gremo zeleno’ – GreenGo si lahko izposodite na Železniški postaji Ljubljana na BONUS parkiriščih SŽ GREMO ZELENO:  TRG OF in VILHARJEVA.

Lahko pa tudi na drugih lokacijah, kjer je parkirano razpoložljivo vozilo, ki ga vidite na zemljevidu v aplikaciji GreenGo.

Med izposojo lahko:

 • vozilo uporabljate na območju Republike Slovenije, tudi izven Mestne občine Ljubljana, saj je vozilo opremljeno z e-vinjeto,
 • vozilo parkirate na plačljivih parkiriščih Mestne občine Ljubljana (cona 1, cona 2, cona 3), ki niso za zapornico – v tem primeru ne nosite stroškov parkiranja,
 • vozilo parkirate tudi na drugih plačljivih parkiriščih, vendar ste pri tem zavezani plačati strošek parkirnine v celoti.

Po uporabi lahko izposojo zaključite na območju Mestne občine Ljubljana na:

 • BONUS parkiriščih SŽ GREMO ZELENO in GreenGo parkiriščih,
 • javnih parkiriščih Mestne občine Ljubljana (cona 1, cona 2, cona 3), ki niso za zapornico in niso namenjena za Carshare Avant2Go/Avantcar; v tem primeru uporabnik ne nosi stroškov parkiranja,
 • zasebnih parkiriščih (stanovanjska naselja, nakupovalna središča idr.), ki niso za zapornico in kjer je dovoljeno brezplačno parkiranje,
 • parkiriščih za zapornico, kjer je izjemoma dovoljeno brezplačno parkiranje in se zapornica ob izhodu avtomatsko dvigne (npr. tudi nakupovalna središča, kjer je brezplačno parkiranje vsaj 1 uro idr.),
 • drugih plačljivih parkiriščih v primeru, da uporabnik poravna strošek parkiranja v višini cene parkiranja za 60 minut.

Zaključitev izposoje NI dovoljena na naslednjih lokacijah:

 • na lokacijah izven območja MOL,
 • kjer ni dovoljeno ali predvideno parkiranje vozil kategorije B,
 • javna parkirna mesta, ki so označena, da je parkirno mesto namenjeno za Car share Avant2GO/Avantcar,
 • pri javnih polnilnih mestih, če vozilo ni priklopljeno, ni aktivirano polnjenje in če ni označen čas prihoda ter ni obveščen klicni center,
 • parkirišča, ki so za zapornico in niso javno dostopna 24/7,
 • garažne in podzemne hiše,
 • rumene in modre cona,
 • druga plačljiva parkirišča na območju MOL, ki niso javna parkirišča Mestne občine Ljubljana (Cona 1, Cona 2, Cona 3), če uporabnik ne poravna stroška parkiranja v višini cene parkiranja za 60 minut.

Pred prvo izposojo

Pred prvo izposojo si na mobilni telefon naložite aplikacijo GreenGo:

ter registrirajte in verificirajte svoj uporabniški račun.

Dokumenti za uporabo storitve izposoje e-avtomobilov:

Dodatne informacije in pomoč

Za vsa vprašanja in pomoč pri uporabi storitev Slovenske železnice ‘Gremo zeleno’ – GreenGo smo vam 24 ur vsak dan na voljo v Klicnem centru GreenGo na telefonu: +386 1 444 0000 ali nam pišite na naslov: [email protected].

Za vse informacije glede nakupa paketov SŽ GREMO ZELENO na prodajnih mestih Slovenskih železnic nam pišite na naslov: [email protected].

Vračilo dobroimetja

Vračilo sredstev paketov dobroimetja SŽ GREMO ZELENO, kupljenih na prodajnih mestih Slovenskih železnic, lahko pod pogojem, da jih še niste naložili na vaš uporabniški račun s skeniranjem kode paketov v aplikaciji GreenGozahtevate pisno na naslovu: T2 Rotalab, d. o. o., Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana ali na elektronskem naslovu: [email protected].